Scheefstand van de neus corrigeren

aanpassng neusDe neus is een belangrijker deel van het gezicht dan men vaak denkt. Deze staat natuurlijk in het midden van het gezicht en is dan ook het eerste dat opvalt wanneer iemand ernaar kijkt. Als er een imperfectie in de neus aanwezig is, dan zal dat doorgaans direct opvallen. Scheefstand is daarbij misschien wel het gene wat het meeste opvalt. Is daar iets aan te doen die scheefstand van de neus?

De neuscorrectie

In de plastische of cosmetische chirurgie kan er een zogenaamde neuscorrectie gedaan worden, wat ook wel rhinoplastiek genoemd word. Het is een vrij breed begrip waarmee diverse zaken aan de neus kunnen worden aangepast. Zo kan de neus bijvoorbeeld kleiner gemaakt worden, kan een neus minder puntig gemaakt worden of kan een bobbel op de neus worden weggewerkt. Vroeger werden deze ingrepen ook bij soldaten uitgevoerd die wonden hadden opgelopen tijdens de oorlog. Zo is plastische chirurgie in zijn geheel overigens ook ontstaan, maar dat terzijde.

Maar ook voor de scheefstand zijn er dus mogelijkheden. Wanneer de neus scheef staat kan dit chirurgisch worden aangepast. Wel is dit een vrij ingrijpende operatie, belangrijk is dus dat er een plastisch chirurg aan werkt met veel ervaring op dit vlak.

Hoe dat in zijn werking gaat

plastische chirurgieEen neuscorrectie is natuurlijk niet iets dat men binnen 1 dag besluit te doen. Er is uiteraard veel informatie nodig om een beslissing te nemen. Iemand maakt doorgaans eerst een afspraak bij een kliniek waar diverse cosmetische of plastische chirurgen werkzaam zijn. Vaak kan er tegen een kleine vergoeding een consult worden ingepland, waarin alles wordt uitgelegd. Het is overigens ook gebruikelijk dat er veel informatie op de website van de kliniek te vinden is.